Maat hond: S

Man Symbol Icon
Dog Silhouette

Maia,

Beschikbaar ​voor Adoptie!

Gaat ze met jou mee naar huis?

Dit ben ik!

Sp​eels

Ze speelt en ontdekt ​steeds meer. Ze mag ​zowel het gastgezin, als ​de honden graag uitdagen ​tot spel. Dit heeft ze ​moeten leren.

Ei​genzinnig

Maia weet wat ze wil en ​hoe ze daarom vraagt. Ze ​draait op haar rug voor ​kriebels. En ze blijft liggen​ als ze niet opgepakt ​wilt wor​den.

Tr​auma

Aan haar gedrag kan je ​merken dat ze veel ​heeft meegemaakt. Alle n​ieuwe situaties zijn span​nend. Voorheen loste ze ve​el op met angst agre​ssie. Gelukkig behoort dit n​u tot het verle​den.

Kn​uffelkont

Als ze zich geborgen ​voelt, mag ze heel graag ​knuffelen en gekroeld ​worden. Ze zoekt je dan ​ook op, om een heerlijke​ massage te krijgen. ​

Achtergrond

Maia komt uit Roemenië en daar ze ​gevonden op een trainstation, samen met ​haar broers en zusjes. Haar moeder had daar ​pups gekregen. Dat gebeurde vaker en de ​pups gingen eigenlijk altijd dood. Deze kee​r overleefden een aantal en die zijn do​or Carmen weggehaald op verzoek van mensen​ die daar werkten. De pups lagen tussen ​de rails te spelen.


Op 19-03-2022 is ze ​a​angekomen in Nederland.


Ga​stgezin

Maia verblijft bij Steve, privé ​trainer/gedragsdeskundige. Steve heeft Maia ​opgenomen in zijn roedel, omdat hij graag ​wilde onderzoeken of Maia plaatsbaar is en ​zo ja wat hier voor nodig is.


Toen Maia binnen kwam was ze een bang ​en schrikkerig hondje, ze was snel ​overprikkeld en kon dan uithalen naar ​andere honden en mensen. Als Maia niet ​overprikkelt was kon ze ook heel ondeugend ​zijn. Onder die angstige uitstraling leek een ​leuke hond met veel potentie te zitten.


In het gastgezin leeft Maia met Steve, zijn vrouw en drie andere honden, de eerste dagen zocht Maia ​langzaam toenadering richting de mensen, hoewel ze de andere honden ook opzocht vond ze dit nog ​heel spannend. Na enkele dagen kwam ze regelmatig met de mensen knuffelen en probeerde ze af en ​toe te spelen. Ze had iets meer tijd nodig om aan de honden te wennen, dit kwam doordat de honden ​wel twee keer zo groot zijn als Maia. Na een aantal weken lukte het Maia steeds vaker om de andere ​honden te benaderen en met ze te spelen. Inmiddels speelt Maia dagelijks met de andere honden, ​meestal is Maia de gangmaker.


Maia voelt zich steeds meer thuis, ze is graag met Steve en zijn vrouw. Ze speelt, knuffelt en lijkt elke ​dag nieuwe vaardigheden te leren. Zo heeft ze al geleerd hoe ze aangeeft dat ze water wil of als ze naar ​buiten moet. Ze heeft een leuk en eigenzinnig karakter, zo komt ze plots op schoot gesprongen en loopt ​ze met haar hele lichaam te kwispelen als ze een knuffel wil. Ze vind het fijn om ergens te zitten waar ze ​veel overzicht heeft, op de bank bijvoorbeeld. Ook hier komt ze graag knuffelen. Maia heeft zich ​ontwikkeld tot een echte knuffelkont.


Maia wordt geplaatst in samenwerking met Steve's Dog Support. ​Steve is onze hondentrainer die Maia begeleidt en waar ze nu verblijft. ​Als je er behoefte aan hebt, is het mogelijk dat Steve bij je thuis komt ​om ondersteuning te bieden. Dit zit bij de prijs inbegrepen, het gaat ​om 1 consult.


www.stevedogsupport.nl


Zoek jij een ​knuffelkont?

Dit zoekt Maia!

Een baasje die een rustig en stabiel leven leidt , ​geen andere honden, katten of overige dieren in ​huis heeft. Ze is snel onder de indruk en heeft tijd ​nodig om aan nieuwe situaties te wennen. Het is ​belangrijk dat je als adoptant ervaring hebt met ​honden die veel hebben meegemaakt of bereidt ​bent om je hierin te verdiepen. Soms laat ze ​gedrag zien wat voor een adoptant misschien als ​lastig kan worden ervaren, als adoptant ben je niet ​snel onder de indruk en ben je duidelijk en ​voorspelbaar.


Voor Maia is het belangrijk dat ze zich veilig en ​vertrouwd gaat voelen. Wanneer je haar niet forceert ​zal er snel een band ontstaan. Ze zal dan ontdooien ​en dan is het een dikke knuffelkont. Ze is vrij ​eenkennig, mensen die tot de familie behoren gaat ze ​zien als eigen. Maar bezoek zal ze niets van willen ​weten. Daar zal ze heel rustig aan kunnen wennen.


Omdat Maia nieuwe mensen spannend vind zoeken ​wij een adoptant die veel tijd heeft en weinig bezoek ​ontvangt.


Ben je iemand met een hart voor honden en wil jij dit ​avontuur aan gaan? Neem dan contact op!

Overzicht

Naam:

Maia

Ras:

Roemeense Kruising

In de opvang sinds:

19-03-2022

Afkomst

Roemenië

Schofthoogte/Gewicht:

45 cm/ 12 kg

Geslacht:

Teef

Gesteriliseerd of gecastreerd

Ja

Geboortedatum:

05-11-2021

Paspoort aanwezig:

Ja

Gechipt + Goed geregistreerd:

Ja

Laatste inenting:

08-02-2023

Titerbepaling geldig tot:

NVT.

Medisch / Medicatie:

Maia was bij binnenkomst erg angstig. Om de ​scherpe randjes eraf te halen krijgt ze ​medicatie. Dit heeft een positieve uitwerking.

Speciaal voer:

NeeKan met honden:

Niet verstandig. Het risico op escalatie is te ​groot.

Kan met katten:

Nee

Kan met kinderen:

Nee

Kan alleen zijn:

Ja

Wagenziekte:

nee

Kan los lopen:

Nee

Zindelijk:

Ja

Waaks:

Beetje

Kan traplopen:

Ja

Specifieke plaatsingsvoorwaarden:

Maia wordt in samenwerking met Steve's Dog ​Support geplaatst

Informatie over deze hond kunnen geen rechten worden ontleend

Adoptie Proces

Heeft u de tijd voor knuffelkont Maia?

Maia hoopt snel kennis te maken!

Stuur ons dan een mail met motivatie naar ​adoptie@stichtingdierencentrumfriesland.nl of wanneer je ​via dierenasiels.com reageert, een uitgebreide ​omschrijving (in te vullen bij kopje opmerking). Waarin je ​in ieder geval beschrijft:

* Je motivatie;

* Gezinssituatie (met eventueel aanwezige kinderen en/ ​of dieren);

* Je woonsituatie: woonplaats, huis/ flat (rustig gelegen of ​niet), tuin (volledige omheind/ afgesloten);

* Je werksituatie en hoelang Maia alleen zou moeten zijn;

* Je verwachtingen ten aanzien van Maia;

* Je ervaring met honden;

* En wat je eventueel van plan bent met haar te gaan ​ondernemen.


Al onze honden worden geplaatst met een goed passend ​(veiligheids)tuig, dit is bij de adoptiebijdrage inbegrepen. ​In onze opvang is tevens een winkeltje gevestigd, waar u ​onder andere het voer kunt verkrijgen wat de hond ​gewend is. En tevens terecht kunt voor allerlei ​benodigdheden zoals riemen, benches, kussens, ​speeltjes, snacks etc. etc.

Onze honden zijn allemaal in het bezit van een Europees ​Paspoort, een chip en de juiste entingen.

Voor meer info over de adoptiekosten, voor Maia ​bedraagt die 250 euro, onze openingstijden en onze​ telefonische bereikbaarheid, verwijzen wij u graag naar​ onze website.​


Het redden van één hondenleven,

zal de wereld niet veranderen.

maar voor die ene hond,

zal de wereld voor altijd ​veranderen!


Wil je op een andere manier onze stichting steunen.

Klik op de donatie knop.

Neem

contact op

Sichting Dierencentrum Friesland

Folgersterlaan 92

9222 LK Drachtstercompagnie

Nederland

Telephone: (06) 45027522

info@stichtingdierencentrumfriesland.nl

adoptie@stichtingdierencentrumfriesland.​nl